Virginie Matterne (21) heeft een campagne die blijft plakken. En dat is nodig want de jonge Truiense kreeg van haar partij dé strijdplaats tijdens deze verkiezingen. Met een 2e zetel voor Open Vld zou Sint-Truiden 3 afgevaardigden krijgen voor de provincieraad. Op die manier zou de hoofdstad van Haspengouw ver boven haar gewicht spelen in dit orgaan.

Met Ludwig Vandenhove, lijsttrekker voor SPA, en Peter Deltour, plaats 3 bij NVA, haalt Sint-Truiden quasi zeker 2 zitjes binnen voor de provincieraad, terwijl Gianni Creten van Cd&v dan weer erg weinig kans heeft om verkozen te geraken vanaf plaats 6. De Truiense hoop voor het 3e zitje in de provincieraad rust dus op de jonge Virginie Matterne.

Provinciaal Open Vld lijsttrekker Frederick Vandeput is ook al geen onbekende in Sint-Truiden. Hij trouwde 7 jaar geleden met de Truiense Miek Busschots (dochter van dokter Marc Busschots) en vertoeft dus geregeld bij de schoonfamilie in de fruitstreek. Hij gelooft sterk in de kansen van Virginie: “Virginie is dé ontdekking van de campagne. Ze praat vlot, is inhoudelijk sterk en zeer begaan met de alledaagse problemen van de mensen. Ik ben er van overtuigd dat ze een uitstekend raadslid zal zijn”.

Of het zondag zover komt, valt af te wachten. Maar dat Virginie Matterne indruk heeft gemaakt de afgelopen maanden, is alvast zeker!