Advocate Valérie Lievesoens uit Tessenderlo stelt zich opnieuw verkiesbaar in oktober. Ze versterkt de provinciale lijst van Open Vld.

Valérie is 41 jaar en mama van Emilia (10 jaar) en Aurélie (6 jaar). Zij is geboren en getogen in Beringen. Sinds ze haar echtgenoot Orlando Argento ontmoette, wonen ze in het centrum van Tessenderlo.

Succesvol advocatenkantoor

Valérie runt samen met haar vennoot een eigen advocatenkantoor “LIGO Advocaten en Bemiddelaars” met kantoren in Beringen-Centrum en Tessenderlo. Ze is gespecialiseerd in familiedossiers en KMO’s.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2000 in Beringen scoorde ze als studente al erg goed. Na haar verhuis naar Tessenderlo bleef ze achter de schermen actief binnen Open VLD Tessenderlo. Nu de kinderen wat ouder zijn slaat de politieke microbe terug toe en wil ze opnieuw actief aan het provinciale beleid meewerken.

Sociaal en ondernemend

Lijsttrekker Frederick Vandeput is heel tevreden dat Valérie Lievesoens zich opnieuw wil engageren. “Valérie is inhoudelijk sterk en zeer gedreven. Het is een erg sociale en ondernemende dame. Het wordt vast en zeker opnieuw een sterkhouder voor onze partij in de regio!”

Luisteren en oplossingen aanreiken

Valérie zelf ziet veel raakvlakken met haar beroep als advocate en de politiek. “Dagelijks luister ik naar de bekommernissen van mijn cliënten en zoek ik samen met hen naar de beste oplossingen. Op die manier wil ik ook aan politiek doen. Graag wil ik mijn juridische bagage en mijn jarenlange ervaring aanwenden om mee het provinciale beleid verder uit te stippelen”, aldus Valérie.

Preventie doet wonderen

Verder wil ze ook initiatieven ontwikkelen om kinderen in problematische gezinssituaties beter op te vangen en te begeleiden. “Als advocate in familiedossiers zie ik jammer genoeg hoe fout het vaak  kan lopen. Een preventieve benadering zoals in onze buurlanden zou ook bij ons reeds heel wat problemen kunnen oplossen. Dit is zeker één van de zaken die ik zou willen aankaarten.”