Philip Meuris (31) kiest niet voor de makkelijkste weg. Hij woont sinds 2 jaar in Paal-Beringen samen met Ine Ceelen en zijn dochter Emma. Philip is mede-zaakvoerder van Cocoon Interior en is een creatieve duizendpoot. Toch engageert hij zich ook voor de politiek. Nu al… ondanks het feit dat hij nog maar recent in Beringen woont. “Ik wil me inzetten en zaken verbeteren”, lacht Philip. Dat is nu eenmaal de aard van het beestje.

Vlotte mobiliteit verbetert levenskwaliteit

Philip Meuris is kandidaat op de provinciale lijst van Open Vld en op de lokale Voluit lijst.
Op provinciaal vlak bijt hij zich vast in mobiliteit. “Als ondernemer maak ik lange dagen en ben ik vaak onderweg. Als ik de uren die ik stilsta in het verkeer tel…” En zo verliezen duizenden Limburgers dagelijks tijd in het verkeer die ze liever bij hun vrienden of familie zouden doorbrengen. De files in ons land aanpakken zou de levenskwaliteit enorm verhogen.

Wegenwerken vlotter laten verlopen

Philip doet 3 concrete voorstellen. Allereerst moeten openbare besturen striktere tijdstabellen opleggen voor wegenwerken. Hier duren die werken écht lang omdat er aan onze wegen amper in ploegensystemen en ‘s nachts wordt gewerkt. Ten tweede moeten de grote steden binnen onze provincie beter bediend worden door bussen. Met Flixbus is er eindelijk een private speler die interesse heeft in het uitbaten van extra lijnen. Dat moeten we toestaan. Tenslotte zou men geplande werken in de tijd beter samenvoegen om het ongemak te verminderen en de kostprijs te verlagen. Nu worden sommige stukken (bv. de E313 in Beringen) bijna jaarlijks versmald of afgesloten voor (onderhouds)werken terwijl dit makkelijk gecombineerd kan worden op één, grotere werf.

Kindvriendelijk beleid voor Beringen

Op gemeentelijk vlak gaat Philip voor een kindvriendelijk beleid. Extra fietspaden, voldoende kinderopvang, een beter aanmeldsysteem voor onze scholen, een veilige schoolomgeving en kwaliteitsvolle speeltuinen zijn essentiële bouwstenen voor een kindvriendelijke gemeente aldus Philip. Daar wil ik voor gaan!

Provinciaal lijsttrekker Frederick Vandeput is alvast enthousiast: Philip is een zeer gedreven kandidaat. Hij staat open voor de kleine en grote problemen van de mensen en denkt als ondernemer zeer oplossingsgericht. Zulke mensen hebben we nodig in de politiek!