De 38-jarige Karen Geöcze von Szendröi uit Stevoort zal bij de provincieraadsverkiezingen de lijst van Open Vld versterken. Deze onderneemster met Hongaarse roots is getrouwd met de ex-baas van Gsm-operator Mobile Vikings Hans Similon. Die op zijn beurt in Hasselt de lijst van Open Vld trekt. “Maar het verhaal van Karen staat volledig los van dat van Hans. Karen is een ontzettende aanwinst voor de Limburgse politiek. Als onderneemster werkt ze oplossingsgericht en weet ze van aanpakken. Kwaliteiten waarmee je ook in de politiek het verschil maakt.”, stelt provinciaal lijsttrekker Frederick Vandeput.

De Limburgse brain drain stoppen
“Een van de grootste uitdagingen voor onze provincie is de brain drain uit Limburg. Karen was vorig jaar nog het boegbeeld van Limburg Start Up Community en staat als zaakvoerder van Marcells Journey in een perfecte positie om deze strijd aan te gaan”, vertelt Vandeput.
“Ik geloof sterk in de innovatieve kracht van ondernemerschap en wil daar extra op inzetten”, voegt  Karen Geöcze von Szendröi hieraan toe. Bovendien coacht ze via Limburg Startup (LSU) en Netwerk Ondernemen al organisaties om hun ideeën in acties om te zetten. Niet verwonderlijk dat ze zich dan ook vanuit Open Vld heel graag engageert om ondernemerschap in Limburg nog meer te stimuleren. “Karen is met haar succesverhaal een sterke ambassadeur om ondernemerschap in Limburg te promoten”, weet Vandeput

Een voorbeeld van een geslaagde integratie
Karen is van Hongaarse afkomst. Haar grootvader bekleedde een hoge maatschappelijke rol, maar moest vluchten voor de repressie. Na jaren rondzwerven door Europa kreeg hij in België de kans om van nul een nieuw leven op te bouwen als mijnwerker in Houthalen. Karen en haar familie weten wat het is om als immigrant in ons land toe te komen en helemaal opnieuw te beginnen.
Lijsttrekker Frederick Vandeput: “Karen haar verhaal is inspirerend.  Het toont dat een juist integratiebeleid succesverhalen mogelijk maakt. Karen symboliseert dat perfect. Kansen krijgen en kansen nemen. Zij wordt een belangrijke stem van Open Vld Limburg in de komende integratiedebatten.“