Kleurrijke Marylene Madou wil grijze politieke landschap opfleuren

Op de provincielijst van Open Vld Limburg zal u in oktober Marylène Madou terugvinden. De 24-jarige modeontwerpster werd eerder dit jaar nog door Het Belang van Limburg uitgeroepen tot één van de grootste talenten van de provincie in de reeks “U hoort nog van hen”.  Als ontwerpster won ze al tal van prestigieuze prijzen en baant ze zich een weg naar de top van het modefirmament. 

Marylène Madou studeerde textiel ontwerp in Gent. Ze startte haar carrière in Londen maar kwam terug naar Heusden-Zolder voor de liefde. Ze ontwerpt nu een eigen lijn die je kan terugvinden op marylenemadou.com. Marylène is afkomstig van Paal waar ze opgroeide, maar ging naar school in Hasselt.

Hoewel ze als ondernemer actief is in de modesector, is de politieke wereld haar niet vreemd. Tijdens haar studentenperiode was ze al actief lid van de Gentse afdeling van het Liberaal Vlaams StudentenVerbond (LVSV). Haar ondernemerservaring wil ze in de politiek benutten om op provinciaal vlak initiatieven uit te werken die start-ups ondersteunen en meer mensen naar het ondernemerschap leiden. Ze gelooft in een Limburgs netwerk van innovatie. 

Limburg moet attractief zijn voor jonge mensen die hier carrière willen maken.

“Het beleid moet er volgens haar voor zorgen dat Limburg attractief is en blijft voor jonge mensen die willen “doen”. Die willen ondernemen of die hier carrière willen maken. Dat kan op verschillende manieren. We moeten aandacht hebben voor beleving, goede bereikbaarheid en sterk ondernemerschap. Daarnaast vindt ze het belangrijk de lokale handelskernen levendig te houden”, aldus Marylène Madou. 

Provinciaal lijsttrekker Frederick Vandeput is heel tevreden: Open Vld Limburg zet al jaren in op maatregelen om de braindrain uit onze provincie tegen te houden. De laatste jaren zien we meer en meer talentvolle jongeren terugkeren naar onze provincie. Dat is een trend die we moeten koesteren. We zijn dan ook heel tevreden dat iemand als Marylène, die van London terugkeert om hier een zaak te starten, zich ook wil inzetten voor de politiek. Zo iemand alle kansen geven, dat moeten we gewoon doen!

Afgelopen weekend stond ze met haar creaties in de Sjiek, nu waagt ze haar kans in de politiek.

Eén ding is zeker, U hoort de komende nog van haar!